Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kalibratielaboratoria

EURO-INDEX Benelux beschikt over drie ISO 9001 gecertificeerde kalibratielaboratoria waar gekwalificeerde technici uw meetinstrumenten met de grootste zorg onderhouden.

Het EURO-INDEX kalibratielabo is uitgerust met een uitgebreide luchtbehandelingsinstallatie die ervoor zorgt dat het klimaat in het labo altijd binnen de ideale omstandigheden. Dit omdat meetinstrumenten het beste werken in vastgelegde omgevingsomstandigheden. Het toestel dient hiervoor 24 uur te acclimatiseren alvorens de kalibratieprocedure kan aanvangen. 

Om onnodige onderhoudsbeurten te vermijden, geniet u in onze KWS-serviceformules van een bijkomend nazicht van uw toestel en indien nodig de vervanging of reparatie van onderdelen. Dit gebeurt in ons Geautoriseerd Service Centrum waar onze techniekers opgeleid zijn om de meettoestellen van de merken die we vertegenwoordigen correct te onderhouden. Dit betekent ook dat vervangingsonderdelen de originele onderdelen van de fabrikant zijn. Zo blijft uw toestel onder de fabrieksgarantie en de certificering geldig blijft.

Om ESD-veilig te werken zijn in het laboratorium maatregelen getroffen, waaronder: een ESD vloer, stoelen, schoenen, kleding, etc. De kans dat er bij het werken aan elektronica een elektronisch component beschadigd raakt door ESD (Electro Static Discharge) is daarmee vrijwel nihil.

Kalibratielabo België:

Leuvensesteenweg 607
1930 Zaventem
Tel. 02/757 92 44

Contacteer ons

Kalibratielabo Nederland:

Rivium 2e straat 12
2909 Capelle a/d Ijssel

Mobiele Service:

Onze servicebus komt ter plaatse voor het onderhoud en de kalibratie van uw meetapparatuur.

Meer info


Kalibratiemogelijkheden

  • Elektrotechnisch
  • Temperatuur (inclusief infrarood temperatuurmeting en thermografie)
  • (Rook)gasanalyse
  • Gasdetectie
  • Klimaattechniek
  • Druk/trek

Klik hier voor een compleet overzicht van de kalibratiemogelijkheden

 

Belang van kalibreren

Een gekalibreerd toestel meet niet enkel nauwkeuriger, maar dit is ook aantoonbaar aan de hand van een kalibratiecertificaat. Bij EURO-INDEX vergroten we het belang voor kalibratie door er tegelijkertijd voor te zorgen dat uw toestel een onderhoud krijgt en de verbruiksonderdelen preventief worden nagekeken. Dit komt de levensduur van uw meetinstrument alleen maar ten goede. Daarbovenop krijgt u een voor- en, indien nodig, nakalibratiecertificaat, waardoor uw meetresultaten van de vorige periode ook afgesloten kunnen worden. De fabrikant geeft de aanbevolen periode aan waarin het toestel nog optimaal meet en wanneer deze onderhouden en gekalibreerd moet worden. Door onze KWS-serviceformules aan te kopen, krijgt u van ons een herinnering wanneer deze periode bijna overschreden is.

Onderhoud van stationaire gasdetectiesystemen

EURO-INDEX biedt een speciale service voor het afstellen, testen en onderhoud van stationaire gasdetectie systemen. Een ervaren en VCA gecertificeerde onderhoudstechnicus komt bij u op locatie om de gassensoren en gasmeetcomputer te testen, controleren en zo nodig storingen te verhelpen. Deze service kan uitsluitend worden uitgevoerd bij meetinstrumenten van de merken Sewerin en Ion Science.

EURO-INDEX verricht de onderstaande handelingen op locatie:

  • Het in bedrijfstellen van het stationaire gasdetectie systeem of afstellen van een nieuwe gasmeetcomputer
  • Periodieke controle
  • Verhelpen van storingen aan de gassensor en gasmeetcomputer
  • Technische ondersteuning