Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Aanmelden voor kalibratie en onderhoud

Wij zijn in staat vrijwel alle merken te kalibreren. Onderhoud en reparatie van instrumenten beperkt zich tot de merken die we vertegenwoordigen, omdat daarbij o.a specifieke informatie en originele onderdelen noodzakelijk zijn. U hoeft hiervoor enkel uw toestel op te sturen voor kalibratie en wij doen de rest. Houd er rekening mee dat u het toestel tijdelijk zult moeten missen, aangezien het toestel moet acclimatiseren. Nadien volgt voorkalibreren (indien mogelijk), onderhouden, nakalibreren en wordt de bijbehorende administratie in orde gebracht.

U ontving een oproepbrief voor herkalibratie

Uw instrument is voorzien van een KWS®, OmniumKWS, KWSe of EUROcal® serviceformule voor periodiek onderhoud en kalibratie aan een vast tarief. Wanneer de kalibratietermijn van uw instrument bijna is verstreken ontvangt u een oproepbrief voor herkalibratie waarin gevraagd wordt uw instrumenten op te sturen voor een onderhoud. Na behandeling wordt uw toestel franco en verzekerd aan u terug bezorgd.

Hoe aanmelden? Breng uw meetinstrumenten binnen aan onze servicebalie, maak gebruik van onze afhaalservice of stuur uw instrumenten veilig verpakt met deze begeleidende brief per post op naar EURO-INDEX, t.a.v. Technische Dienst, Leuvensesteenweg 607, 1930 Zaventem.

Wat als de herkalibratietermijn is overschreden? De vaste KWS-prijs voor onderhoud komt bij aanbieden voor een behandeling te vervallen. Het instrument moet opnieuw worden geregistreerd met bijbehorende registratiekosten en actuele KWS-prijs. Bij KWSe en OmniumKWS vervalt de 7-jarige garantie op het instrument en de verbruiksonderdelen!

Een niet-geregistreerd toestel laten kalibreren of onderhouden

Wij zijn in staat vrijwel alle merken te kalibreren. Onderhoud en reparatie van instrumenten beperkt zich tot de merken die we vertegenwoordigen. 

Hoe aanmelden? Breng uw meetinstrumenten binnen aan onze servicebalie, maak gebruik van onze afhaalservice of stuur uw instrumenten veilig verpakt per post op naar EURO-INDEX, t.a.v. Technische Dienst, Leuvensesteenweg 607, 1930 Zaventem.

Overzicht van onze kalibratiemogelijkheden en bijhorende grootheden
Overzicht van de merken die we vertegenwoordigen

Onderhouds- en kalibratieprocedure

Wanneer we het toestel in ontvangst hebben gekregen, moet het meetinstrument eerst 24 uur acclimatiseren. Dit omdat elke sensor het beste werkt binnen vastgelegde omstandigheden. Ons kalibratielabo is hiervoor uitgerust zodat er constante luchtvochtigheid, omgevingstemperatuur en barometrische druk zijn.

Hierna wordt bekeken hoe het meetinstrument momenteel presteert bij metingen aan de hand van een voorkalibratie. Zo kan worden vastgesteld in hoeverre de meetresultaten van het toestel afwijken van de realiteit. Van deze meetresultaten maken wij een kalibratiecertificaat op waarmee u de vorige metingen kunt herleiden en de voorafgaande periode kunt afsluiten.

Nu vastgelegd is hoeveel het toestel afwijkt, kan het onderhoud van start gaan. Enerzijds betekent dit dat vastgestelde afwijkingen gejusteerd worden totdat de afgelezen waarde zo dicht mogelijk overeenkomt met de aangeboden waarde. Anderzijds gaan onze technici ook kijken of bepaalde onderdelen aan preventief onderhoud toe zijn zodat u niet voor onverwachte verrassingen staat. Dit kan gaan over het herstellen en vervangen van verbruiksonderdelen, het uitvoeren van firmware updates, controle van batterijen of accucapaciteit, zekeringen, meetsnoeren tot het schoonmaken van de apparatuur binnenin. Ook stof en vuiligheid kunnen zich snel opstapelen, en moeten ook weggehaald worden om nauwkeurig te meten.

Na het justeren wordt uw toestel nog een tweede keer gekalibreerd. Ook hierbij maken we een kalibratiecertificaat op waarmee de metingen van uw apparaat voor de komende periode herleidbaar en aantoonbaar zijn.