Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Over EURO-INDEX

EURO-INDEX Benelux

EURO-INDEX is een handelsonderneming die meet- en regelapparatuur en CV-componenten levert voor veiligheid, onderhoud en nieuwbouw van technische installaties.

Deze activiteiten worden onder andere ondersteund door:

  • Preventief onderhoud, reparaties, kalibraties en controles aan de meet- en regelapparatuur
  • Het geven van cursussen, trainingen, opleidingen en advies aan klanten
  • Verhuur van meet- en regelapparatuur

Download onze Company profile


EURO-INDEX Benelux heeft twee vestigingen, één in Zaventem (België) en één in Capelle a/d IJssel (Nederland).

EURO-INDEX België bestaat sinds 1968 en kan dankzij het grote magazijn voor opslag van goederen snel leveringen uitvoeren in de hele Benelux. EURO-INDEX Nederland bestaat sinds 1973 en beschikt over een zeer uitgebreid laboratorium waar reparaties en kalibraties naar RvA of ISO-normen worden uitgevoerd. Sinds 2017 beschikt ook EURO-INDEX België over een bijzonder modern service- en kalibratielaboratorium. Het labo is volledig uitgerust voor o.a. gas, temperatuur en druk en zal steeds verder worden uitgebreid. Rookgas-, druk- en temperatuurmeters kunnen er onder ideale omstandigheden worden onderhouden, gerepareerd, gekalibreerd en gejusteerd.

EURO-INDEX Benelux heeft circa 70 medewerkers in dienst. Naast de eigen producten vertegenwoordigt EURO-INDEX ook diverse A-merken, veelal op exclusieve basis.

De Afriso EURO-INDEX groep


EURO-INDEX België en EURO-INDEX Nederland maken deel uit van een groep gelieerde ondernemingen gevestigd in heel Europa. Binnen deze groep werken meer dan duizend mensen. De EURO-INDEX groep bestaat uit een aantal fabrieken en zelfstandige vestigingen. Alle vestigingen importeren de producten van de fabrieken binnen de groep. In Duitsland is de holding van de EURO-INDEX groep gevestigd. De Duitse vestiging in Güglingen bestaat sinds 1869. In Duitsland bevinden zich drie fabrieken. In de fabriek in Güglingen (Afriso) wordt meet- en regelapparatuur ontwikkeld en geproduceerd. In Amorbach bevindt zich een tweede fabriek die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van manometers.In Illmensee is een derde fabriek gevestigd (Systronik) die draagbare elektronische meetapparatuur ontwikkelt en produceert, waaronder de BLAUWE LIJN. In Engeland te Crawley worden capacitieve en conductieve niveaumeetsystemen ontwikkeld en geproduceerd. In Roemenië bevindt zich ook een fabriek voor manometers.