Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

PVChecks-PRO: Innovatief PV-testinstrument

09.11.2023
EURO-INDEX breidt zijn assortiment PV-testapparatuur uit met de lancering van de Elektro Lijn PVChecks-PRO. Dit multifunctionele instrument controleert de veiligheid en werking van de installatie in overeenstemming met de normen IEC/EN62446.

Met een enkele toetsaanslag voert de PVChecks-PRO een reeks tests uit op individuele of meerdere strings. Deze tests omvatten o.a. het meten van de continuïteit van de beschermleiding, het verifiëren van de polariteit, en het uitvoeren van een IV-check, met meting van openklemspanning tot 1.500 V DC en kortsluitstroom tot 40 A. Bovendien voert het apparaat isolatieweerstandsmetingen uit met een testspanning tot 1.500 V DC, zelfs op actieve installaties. Met de GFL-functie (Ground Fault Locator) kan het apparaat zelfs de locatie van isolatiefouten, bijvoorbeeld veroorzaakt door water of beschadigingen, opsporen in een reeks photovoltaïsche panelen.

Met de optioneel verkrijgbare Solar03 afstandsunit enin combinatie met de bijbehorende referentiecel en temperatuursensor, is het mogelijk om de actuele zonnestralingsintensiteit en paneeltemperatuur te loggen en deze draadloos via Bluetooth naar de PVChecks-PRO te verzenden. Deze meetgegevens maken het vervolgens mogelijk om de Voc (Openklemspanning) en Isc (Kortsluitstroom) om te rekenen naar de STC (Standaard Test Condities). Dit biedt de mogelijkheid om te beoordelen of een zonnepaneel nog steeds voldoet aan de gespecificeerde normen.

Klik hier voor meer informatie over de Elektro Lijn PVChecks-PRO

Terug naar overzicht