Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Fluke PVA-1500 testinstrument voor PV-installaties

25.04.2024
EURO-INDEX introduceert met de Fluke PVA-1500 een nieuw testinstrument voor het uitvoeren van een I-V-meting bij inbedrijfstelling, bediening, onderhoud en probleemoplossing bij PV-modules en strings tot 1.500 V en maximaal 30 A.  

Het toestel meet de I-V-curve (stroom versus spanning) van een PV-string of -module met behulp van een capacitieve belasting. Daarnaast genereert de PVA-1500 de P-V-curve (vermogen versus spanning), Isc, Voc, Imp, Vmp, Pmax, vulfactor en prestatiefactor (de verhouding tussen het gemeten vermogen en het verwachte maximumvermogen). Het toestel bevat een database met de gegevens van meer dan 70.000 modules met automatische updates. 

De Fluke PVA-1500 heeft geen display, maar wordt bediend en afgelezen via een WiFi-verbinding naar uw Windows laptop. De bijgeleverde SolSensor wordt met een handige klem aan een PV-module gemonteerd en communiceert de stralingshoeveelheid, moduletemperatuur en hellingshoek aan de PVA-1500. 

Dit instrument is verkrijgbaar in een uitvoering voor stroommeting tot maximaal 10 A en een uitvoering voor metingen tot 30 A.

Klik hier voor meer informatie over de Fluke PVA-1500

Terug naar overzicht