Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Draagbare lekdetector en lekhoeveelheidsmeter voor SF6

20.08.2024
Zwavelhexafluoride (SF6) is een door de mens vervaardigd gas dat op grote schaal wordt gebruikt als isolerend en stroomonderbrekend medium in elektrische apparatuur voor hoog- en middenspanning. Omdat het een uiterst krachtig broeikasgas is (23.900 keer krachtiger dan CO2), is er strenge regelgeving van toepassing waarbij lekdetectie een belangrijke rol speelt. 

De Ion Science SF6 Leakcheck P1 XTL biedt een handige, efficiënte en betrouwbare oplossing voor het detecteren en meten van SF6. Het apparaat wordt geleverd in een robuuste, waterdichte koffer, waarin een compacte draadloze handset en een laadstation voor de handset zijn opgeborgen. Zodra de smartsensor op de handset is geplaatst, is het toestel direct gebruiksklaar zonder opwarmtijd.

Een lek wordt gedetecteerd door een akoestisch en vibratiesignaal, en door rood LED-licht op het object te projecteren. Als er geen lek wordt vastgesteld, wordt groen LED-licht geprojecteerd. Het toestel voert vervolgens een nauwkeurige meting van de lekhoeveelheid uit, weergegeven in ml/seconde, gram/jaar of ppm, met een minimaal detectieniveau van 1 x 10^-8 ml/sec (HIGHsense-model) en een reactietijd van minder dan een halve seconde.

Naast SF6 wordt ook C4-FN gebruikt als isolerend en stroomonderbrekend medium. De Ion Science SF6 Leakcheck P1 XTL is ook geschikt voor het detecteren van gasmengsels waarin deze gassen zijn opgenomen.

Klik hier voor meer informatie over de Ion Science SF6 Leakcheck P1 XTL

Terug naar overzicht